Vysvětlení techniky emoční svobody (EFT)

EFT návod Díl 2: Jak začít s EFT?

❤ Jak začít s technikou emoční svobody? 🧐 Cítíte právě teď fyzickou či emoční bolest? Drtí vás nějaké přesvědčení, že něco se určitě nepovede? Přestože vám duše šeptá, že to zvládnete? Poklepávání vám pomůže uvolnit pouta, jímž vás ty myšlenky, emoce či fyzické projevy svazují. A do toho uvolněného prostoru může začít proudit nová šťáva, živiny, nové, pozitivnější myšlenky, větší láska k sobě. EFT je ideální technikou na emočně vypjaté situace, fóbie, utkvělé představy a omezující názory, s nimiž se vědomě nedokážete vyrovnat, a psychosomatické potíže.

Technika emoční svobody

Přehled bodů, na které se "ťuká" při technice emoční svobody (EFT).
-
Začínáme na ruce, na malíkové hraně, tzv. bod "karate chop", v tomto místě přesekávají šaolinští mistři cihly 🙂 V bodě "karate chop" prohlásíme 3x "Přestože ... popis problému ... mám se ráda a přijímám se."
-
Tím se naše tělo jakoby otevře procesu, kdy budeme zpracovávat něco "škaredého", nepříjemného, ovšem tím, že do svého těla ťukáme, vysíláme mu uklidňující signály. Při této kombinaci dochází k přeprogramování mozku v reálném čase. Příště, až budeme v podobné situaci, která v nás donedávna vyvolala pocity, jež jsme pomocí EFT zpracovali, v té situaci příště zareagujeme klidem. Ať už úplným, nebo výrazně větším. Možná nás ta situace už vůbec nezraní. Nebo se dokonce může stát, že se už podobná situace nebude opakovat.
-
Na další body "ťukáme" v tomto pořadí: - kořen obočí u nosu - spánková kost vedle očí - pod okem - nad horním rtem - pod horním rtem - pod klíční kostí - pod paží
-
Na závěr se "ťuká" nahoře na hlavě, v takzvané "korunce" či "šišce" :-), kde se koncentruje mnoho zakončení energetických drah v těle, takže se tím naše série "ťukání" krásně uzavře.


Soňa Siepaková

❤️ Zpívám vlastní písničky. Učím jógu a práci s energií. Nabízím karty a terapii.❤️ I sing my songs. I teach yoga and energy work, offer cards and therapy. ❤️