Úleva s technikou emoční svobody (EFT)

Díl 1: Strach udělat chybu

Tento díl terapie EFT (techniky emoční svobody) jsem si natočila částečně pro sebe, neboť to bylo pár dnů před koncertem, kde jsem měla poprvé zpívat před mnoha lidma. 

Rok a půl předtím jsem se taky pokoušela zpívat, ač jen ve zkušebně před zpěvákem a bubeníkem, ale ze stresu mi selhával hlas. Zavíralo se mi hrdlo, až ze mě vycházely velmi směšné tóny. Ty dva neúspěšné pokusy o zpěv do mikrofonu ve zkušebně mi tehdá zlomily srdce a naši začínající kapelu jsem opustila (cca na rok). Chtěla jsem hlavně zpívat. Chtěla jsem projevovat své emoce a sebe samotnou, ale nešlo to. Nebavilo mě být pouhou klavíristkou. Můj problém byl mou výzvou a tak jsem odešla, abych hledala řešení. 

Vyzkoušela jsem pár učitelů zpěvu, pár youtube tutoriálů, co dělat s hlasem… A hlavně jsem se pustila do lepšího aranžmá mých vlastních písní (momentálně nahrávám poslední tři z dvaceti tří). Každodenním cvičením zpěvu se to určitě taky zlepšilo.

Největší pokroky mi však přinesla celá řada regresních terapií ve Věštírně Irma, společně s technikami světelného těla (které mimo jiné i učím v online kurzu na těchto stránkách).

No, a ejhle, uplynul rok a půl od mého odchodu z kapely a 3.11.23 jsem si – opět  touto kapelou – na koncertě před cca 70 lidma zazpívala ve dvou písničkách druhý hlas… A můj hlas mě neopustil, nezradil, neselhal… Bylo to krásné. Pár dnů poté jsem v kapele dostala možnost zpívat v 6 dalších písních. Zatím jen ve spodní části mého rejstříku, tak se jdu pustit do aktivace i té horní, abych mohla jednou zpívat třeba i duety. Ať mi funguje celá škála hlasu… 

Technika emoční svobody

Přehled bodů, na které se "ťuká" při technice emoční svobody (EFT).
-
Začínáme na ruce, na malíkové hraně, tzv. bod "karate chop", v tomto místě přesekávají šaolinští mistři cihly 🙂 V bodě "karate chop" prohlásíme 3x "Přestože ... popis problému ... mám se ráda a přijímám se."
-
Tím se naše tělo jakoby otevře procesu, kdy budeme zpracovávat něco "škaredého", nepříjemného, ovšem tím, že do svého těla ťukáme, vysíláme mu uklidňující signály. Při této kombinaci dochází k přeprogramování mozku v reálném čase. Příště, až budeme v podobné situaci, která v nás donedávna vyvolala pocity, jež jsme pomocí EFT zpracovali, v té situaci příště zareagujeme klidem. Ať už úplným, nebo výrazně větším. Možná nás ta situace už vůbec nezraní. Nebo se dokonce může stát, že se už podobná situace nebude opakovat.
-
Na další body "ťukáme" v tomto pořadí: - kořen obočí u nosu - spánková kost vedle očí - pod okem - nad horním rtem - pod horním rtem - pod klíční kostí - pod paží
-
Na závěr se "ťuká" nahoře na hlavě, v takzvané "korunce" či "šišce" :-), kde se koncentruje mnoho zakončení energetických drah v těle, takže se tím naše série "ťukání" krásně uzavře.


Soňa Siepaková

❤️ Zpívám vlastní písničky. Učím jógu a práci s energií. Nabízím karty a terapii.❤️ I sing my songs. I teach yoga and energy work, offer cards and therapy. ❤️