Ukázka terapie EMOČNÍ SVOBODY (eft)

vÁNOCE - OSAMĚLOST

Tento díl terapie EFT ❤ je můj vánoční dárek pro všechny, kdo se bojí, že se budou na Vánoce cítit osamělí. ❤ 

Ať už se nachází ve vztahu, kde vládne nějaké nedorozumění, nebo ztratili blízkou osobu, hledají partnera, apod. 

Osamělý se může člověk cítit především tehdy, když z nějakého důvodu nedokáže projevovat své city, nebo sám sebe naplno. Může se například stáhnout do sebe v kontaktu s určitými lidmi, kteří jsou příliš nároční nebo kritičtí. Pak jim třeba ukazuje jen nějakou svou část. Ta druhá část v něm, potlačená, se může cítit hluboce osamělá na základě toho, že není plně projevená, v tom místě to neproudí. Některým lidem chybí jen spřízněná duše, s kterou by se víc uvolnili a byli sami sebou. S kterou by sdíleli radost ze vzájemného souznění a porozumění, či společných zážitků. 

Z celého srdce vám přeji, abyste se letos o Vánocích cítili šťastní a uvolnění. Kéž vám tento díl terapie EFT pomůže odbourat co největší část toho, co ve vás vyvolává osamělost, abyste ji už prožívat nemuseli.   

Omlouvám se za kapky na kameře, když mi při natáčení začalo pršet / sněžit, snad vám můj dárek pomůže navzdory horší kvalitě videa… 

Technika emoční svobody

Přehled bodů, na které se "ťuká" při technice emoční svobody (EFT).
-
Začínáme na ruce, na malíkové hraně, tzv. bod "karate chop", v tomto místě přesekávají šaolinští mistři cihly 🙂 V bodě "karate chop" prohlásíme 3x "Přestože ... popis problému ... mám se ráda a přijímám se."
-
Tím se naše tělo jakoby otevře procesu, kdy budeme zpracovávat něco "škaredého", nepříjemného, ovšem tím, že do svého těla ťukáme, vysíláme mu uklidňující signály. Při této kombinaci dochází k přeprogramování mozku v reálném čase. Příště, až budeme v podobné situaci, která v nás donedávna vyvolala pocity, jež jsme pomocí EFT zpracovali, v té situaci příště zareagujeme klidem. Ať už úplným, nebo výrazně větším. Možná nás ta situace už vůbec nezraní. Nebo se dokonce může stát, že se už podobná situace nebude opakovat.
-
Na další body "ťukáme" v tomto pořadí: - kořen obočí u nosu - spánková kost vedle očí - pod okem - nad horním rtem - pod horním rtem - pod klíční kostí - pod paží
-
Na závěr se "ťuká" nahoře na hlavě, v takzvané "korunce" či "šišce" :-), kde se koncentruje mnoho zakončení energetických drah v těle, takže se tím naše série "ťukání" krásně uzavře.


Soňa Siepaková

❤️ Zpívám vlastní písničky. Učím jógu a práci s energií. Nabízím karty a terapii.❤️ I sing my songs. I teach yoga and energy work, offer cards and therapy. ❤️