uBYTOVÁNÍ PŘÍMO VE ŠKOLE ROZZÁŘENÍ

Chcete-li studovat ve Škole Rozzáření, například víkendový kurz Probuzení světelného těla, či kurzy navazující a jednodenní, využít můžete levného ubytování přímo ve Škole Rozzáření na Čeladné v Beskydech

Ubytování v PG Hnízdo, Čeladná 264, Beskydy

Ubytování není obsaženo v ceně kurzů ani akcí pořádaných Školou Rozzáření.

V krásném prostředí Čeladné a Kunčicích pod Ondřejníkem najdete spoustu hotelů a penzionů podle vašich požadavků.

Pokud vás zajímá cenově výhodné ubytování přímo v místě kurzu, mohu vám nabídnout:

  • lůžko v 5 lůžkovém pokoji 500 Kč / noc
  • lůžko v 2 lůžkovém pokoji s manželskou postelí 700 Kč / noc.

Ubytovat se můžete po dohodě už dříve, abyste mohli prozkoumat okolí. Rovněž je možné pobyt prodloužit

Číslo účtu k úhradě ubytování vám zašlu emailem, platí se přímo majitelům objektu.

Jelikož je počet postelí omezen na 7, omezen je i počet účastníků kurzu. 🙂 Uhraďte prosím proto ubytování v době, kdy platíte kurz, aby měli ostatní zájemci přehled, která lůžka jsou ještě volná.

Jak to u nás vypadá?

Kde to vlastně máte spát?

PG Hnízdo na Čeladné je škola paraglidingu, která je v provozu (plně vytížená) od května do srpna. Jelikož létání zajímá především muže, a 80% výuky probíhá v terénu, ubytování je to lehce sparťanské. 🙂

Škola Rozzáření využívá 3 pokoje z celého objektu od září do dubna. V jednom pokoji v přízemí probíhá výuka kurzů Školy Rozzáření, ve zbylých dvou pokojích se můžete ubytovat. 5lůžkový pokoj v přízemí se nachází hned vedle velké, plně vybavené kuchyně a koupelny s 2 sprchami a toaletou. 2lůžkový pokoj je v patře vedle další koupelny se 2 sprchami a 2 samostatnými toaletami.

V zimním období je v přízemí malinko chladněji, tak doporučuji teplé oblečení a papuče. Na spaní dostanete teplé peřiny nebo si můžete přivézt i svou deku pro meditační program. Ve dvoulůžkovém pokoji v patře je teplo.

Škola Rozzáření / PG Hnízdo se nachází na hranici mezi vesnicemi Čeladná a Kunčice pod Ondřejníkem. Parkování u školy je zajištěno, přijet však můžete i vlakem do Kunčic pod Ondřejníkem. Nádraží je od školy vzdáleno 15min klidnou chůzí. 

V bezprostřední blízkosti Beskydského Rehabilitačního Centra Čeladná, kde je skvělá restaurace U Sestřiček, a Kavárna Lara. Ceny tam jsou příjemné (výhodné obědové menu i o víkendech!), a nabídka jídla a pití zajímavá (včetně bezlepkových a bio variant).

Do dvou 2 malých obchodů s potravinami dojdete cca za 15 minut pěšky. Větší supermarkety se pak nachází ve Frýdlantu nad Ostravicí nebo Frenštátě pod Radhoštěm (obě města jsou stejně daleko, cca 10-15 km).   

V lázních je vám dispozici i bazén a privátní sauna pro 1-2 osoby (nutno objednat alespoň den předem).

Centrum vesničky Čeladné s náměstím, suvenýry, restaurací, kavárnami a pár obchůdky, je vzdáleno zhruba 2km.

Okolní krajina je kopcovitá s četnými lesy a loukami, nabízející nádherné výhledy na okolní krajinu, jíž dominují Beskydy. 

WiFi ve vnitřních prostorách. Kouření je povoleno venku na zahradě. 

U školy se nachází pár dalších soukromých domů, ale jinak je to spíše “samota”, s pěkným výhledem ze zahrady, kde se dá i grilovat, nebo se jen ohřát u táboráčku.

Výlety, sport a zábava v okolí

[www. celadna. cz]

Čeladná – Boboffka

Kunčice p. O. – pivovar Ogar, dřevěný kostel sv. Prokopa a sv. Barbory

Frenštát p. R. – TIC, Aquapark, jízdárna, krytý bazén, motokáry, areál Horečky
(naučná stezka v korunách stromů Beskydské nebe, diskgolf, skokanské můstky, lanovka, Horečky ranč), muzeum, rozhledna Velký Javorník.

Trojanovice – lanový park Tarzánie, dolní stanice lanovky na Pustevny

Kozlovice – valašský pivovar na Fojtství

Pustevny – lanovka, Stezka Valaška, Jurkovičovy stavby, socha Radegasta, kaple sv. Cyrila a Metoděje na Radhošti.

Kopřivnice – TIC, Technické muzeum Tatra, Oldtimer muzeum, pivovar Polivar, koupaliště, rozhledna Bílá hora, Muzeum Fojtství, zřícenina hradu Šostýn, lyžařská sjezdovka Červený kámen.

Rožnov p. R. – Valašské muzeum v přírodě, koupaliště, Gibon park,
Pivní lázně, svíčkárna, čokoládovna.

Hukvaldy – zřícenina hradu, obora s daňky, Liška Bystrouška, pivovar, frgály z místní pekárny, Tropic (exotická fauna a flóra).

Štramberk – “Moravský Betlém”, jeskyně Šipka, Štramberská trůba, Muzeum Zdeňka Buriana, Arboretum, Kamenárka, pivovar.

Ostravice – Ráj dřevěných soch, minipivovar, Beskydský pivovárek

Příbor – Rodný dům Sigmunda Freuda

Z obce přímé vlakové spojení do Ostravy – Dolní oblast Vítkovic – Velký a malý svět techniky, Bolt Tower, Landek park…

Frenštát pod Radhoštěm, Ostravice, Čeladná – výchozí body turistických tras do Beskyd – Lysá hora, Smrk, Ondřejník, Kněhyně, Velký Javorník, Pustevny, Čertův mlýn…


Soňa Siepaková

❤️ Zpívám vlastní písničky. Učím jógu a práci s energií. Nabízím karty a terapii.❤️ I sing my songs. I teach yoga and energy work, offer cards and therapy. ❤️