Cesty ke zdraví. Epizoda 11.

Mít se dobře jako spouštěč sebedestrukce?

Povídání o zdraví s Matooshem, a Soňou Siepakovou 🙂 

1) nikdy nebudeš dost dobrý

2) ani když ukážeš zázrak, pochvala nepřijde (a my, rodiče, se k sobě lépe chovat nebudeme)

Proč bys měl / měla věřit, že nejsi dost dobrý / dobrá?

A jak to život zrcadlí?

Jak se střelit do nohy?

Osobní iniciativa se zakazuje a radost se rovnou trestá útokem. Dítě přijme cokoliv. “Musí.” Musí si naklonit rodiče, aby přežilo. A tak opakuje vzory chování, které mělo doma s rodiči. “Bylo to tak hluboko, že mě vůbec nenapadlo, že by to nebylo moje!” (Matoosh)

A pozornost rodičů jsem dostával jen nemocný nebo smutný. Aha a teď máš být invalidní?

A další příběhy a související témata.

Láska může vypadat úplně jinak, než jsem se jako dítě naučil.

Více se o Matooshovi dozvíte na www.matoosh.cz 

Cesty ke zdraví

Soňa a Matoosh, tedy SOMA, jsou tvůrci i protagonisté podcastu, nebo chcete-li seriálu, který jsme nazvali Cesty ke zdraví.
Cesty ke zdraví jsou předně o vědomém životu. Jsou o vědomém prožívání toho, co nás potkává. Ale mnohem víc je vědomý život taky linka, způsob, nástroj, prostředek, kterým pracujeme se svými vlastními životy. A v případě Matooshe, i se zdravím.
Tento seriál není jen o roztroušené skleróze, se kterou Matoosh již mnoho let žije. Je o tom, že všechno může být příležitost, když se tak kdokoli rozhodne.
Matoosh se rozhodl, začal pracovat se svým vědomím a podvědomím. A díky tomu žije i s touto diagnózou i bez medikace, kterou příjme od svých ošetřujících lékařů většina pacientů s roztroušenou sklerózou.
Není to jen Soňa a Matoosh. V našem pořadu se příležitostně vyskytují hosté. A taktéž jste tvůrci vy sami. Naši sledující. Naše publikum. Protože komentujete, ptáte se, navrhujete a pomáháte nám vymýšlet témata, která vás zajímají.
Ať se vám líbí. 🙂


Soňa Siepaková

❤️ Zpívám vlastní písničky. Učím jógu a práci s energií. Nabízím karty a terapii.❤️ I sing my songs. I teach yoga and energy work, offer cards and therapy. ❤️