Cesty ke zdraví. Epizoda 10

Jak stát sám za sebou?

Povídání o zdraví s Matooshem, a Soňou Siepakovou 🙂 

Horská dráha – a jak souvisí se schopností být sám sebou? 

Jednou jsi dole, jednou nahoře. Všichni jsme. Na první pohled to tak rozhodně nemusí vypadat, jenže i v bolesti, odporu, odmítnutí, co se mi děje, je život dokonalý. Správný. Děje se mi to, co potřebuju zažít. Abych se rozvinul. Na Matooshe se to takhle krásně sesypalo, takže byla o čem točit další díl podcastu SOMA – Cesty ke zdraví. 

A jaká je role a výhody Přítomnosti? 

Stres je představa na druhou. Strach, co by se mohlo stát, pokud nebudu tím, kým si představuju, že jsi mě přeje mít někdo jiný. Nejdřív se takovému druhému člověku potřebuju dostat do hlavy a domyslet, představit si, co on cítí, co bych chtěl. Mám představu jeho záměru se mnou.

Představa na druhou je, co se bude nutně dít, když tu jeho první představu (kterou jsem si taky vymyslel), nesplním. Nic z toho neexistovalo, ale já nebyl sám sebou a ještě k tomu jsem byl ve velkém stresu.

Více se o Matooshovi dozvíte na www.matoosh.cz 

Cesty ke zdraví

Soňa a Matoosh, tedy SOMA, jsou tvůrci i protagonisté podcastu, nebo chcete-li seriálu, který jsme nazvali Cesty ke zdraví.
Cesty ke zdraví jsou předně o vědomém životu. Jsou o vědomém prožívání toho, co nás potkává. Ale mnohem víc je vědomý život taky linka, způsob, nástroj, prostředek, kterým pracujeme se svými vlastními životy. A v případě Matooshe, i se zdravím.
Tento seriál není jen o roztroušené skleróze, se kterou Matoosh již mnoho let žije. Je o tom, že všechno může být příležitost, když se tak kdokoli rozhodne.
Matoosh se rozhodl, začal pracovat se svým vědomím a podvědomím. A díky tomu žije i s touto diagnózou i bez medikace, kterou příjme od svých ošetřujících lékařů většina pacientů s roztroušenou sklerózou.
Není to jen Soňa a Matoosh. V našem pořadu se příležitostně vyskytují hosté. A taktéž jste tvůrci vy sami. Naši sledující. Naše publikum. Protože komentujete, ptáte se, navrhujete a pomáháte nám vymýšlet témata, která vás zajímají.
Ať se vám líbí. 🙂


Soňa Siepaková

❤️ Zpívám vlastní písničky. Učím jógu a práci s energií. Nabízím karty a terapii.❤️ I sing my songs. I teach yoga and energy work, offer cards and therapy. ❤️