Cesty ke zdraví. Epizoda 8.

Matoosh v nemocnici s kortikoidy v žíle.

Povídání o zdraví s Matooshem, a Soňou Siepakovou 🙂 

Infekce u člověka s roztroušenou sklerózou (nebo jen u Matooshe od jisté doby, kdoví) umí vypnout motoriku. To se stalo, a tak si Matoosh na pár dní odpočinul ve skvělé Nemocnici Jilemnice.

Hodně věcí tím vyvrcholilo. Završilo se. Matoosh už jeden takový transport do nemocnice zažil. Bylo to v roce 1021 a tehdy to bylo ještě o hodně drsnější. Tehdy měl nejvíc oslabenou chůzi, motoriku a zrak. Tentokrát se rozhodl pro změnu. Využil nabídky lékařů nasadit mu kortikoidy. Solmedrol, 5000mg za pět dní. Nitrožilně. Tělo okamžitě zareagovalo znatelným zhoršením dosavadních příznaků. POZOR! Toto není obviňování nemocnice. Matoosh se rozhodl kortikoidy nasadit a za svými zdravotními volbami si bezpodmínečně stojí. “Nemocnice poskytla naprosto ideální podmínky a já jsem byl skoro jako doma! Šťastný v nemocnici. velmi děkuji.” (citace) K příběhu: Zhoršení příznaků a prostředí, i chemický koktejl mu měnili vědomí, takže Matoosh si začal zvědomovat věci z dávné minulosti, jež souvisely zejména s tremorem, třesem, a spouštěly jej. Nebavíme se o tom, že by ten tremor zázračně zmizel (jeho studium dál pokračovalo i po převozu domů). Tahle epizodka byla naprosto zásadní pro život Matooshe. Přinesla mu zkušenosti, ale zároveň i změny v životním stylu. Aneb jak krásně synchronicita provází život člověka.

Více se o Matooshovi dozvíte na www.matoosh.cz 

Cesty ke zdraví

Soňa a Matoosh, tedy SOMA, jsou tvůrci i protagonisté podcastu, nebo chcete-li seriálu, který jsme nazvali Cesty ke zdraví.
Cesty ke zdraví jsou předně o vědomém životu. Jsou o vědomém prožívání toho, co nás potkává. Ale mnohem víc je vědomý život taky linka, způsob, nástroj, prostředek, kterým pracujeme se svými vlastními životy. A v případě Matooshe, i se zdravím.
Tento seriál není jen o roztroušené skleróze, se kterou Matoosh již mnoho let žije. Je o tom, že všechno může být příležitost, když se tak kdokoli rozhodne.
Matoosh se rozhodl, začal pracovat se svým vědomím a podvědomím. A díky tomu žije i s touto diagnózou i bez medikace, kterou příjme od svých ošetřujících lékařů většina pacientů s roztroušenou sklerózou.
Není to jen Soňa a Matoosh. V našem pořadu se příležitostně vyskytují hosté. A taktéž jste tvůrci vy sami. Naši sledující. Naše publikum. Protože komentujete, ptáte se, navrhujete a pomáháte nám vymýšlet témata, která vás zajímají.
Ať se vám líbí. 🙂


Soňa Siepaková

❤️ Zpívám vlastní písničky. Učím jógu a práci s energií. Nabízím karty a terapii.❤️ I sing my songs. I teach yoga and energy work, offer cards and therapy. ❤️