CestY ke zdraví. Epizoda 1.

NAŠE CESTA KE ZDRAVÍ Z VÁŽNÝCH ZDRAVOTNÍCH POTÍŽÍ...

Povídání o zdraví s Matooshem, Terezou Bajcsi a Soňou Siepakovou 🙂

Jsou lidé, kteří překonali nemoci, jež medicína označuje jako těžké, nevyléčitelné, smrtelné. A někteří z těch lidí dokonce vyřešili svoje problémy sami. Neboli když doktor řekne slovo “nevyléčitelné”, tihle lidé se buď vzdají, anebo najdou cestu, jak se uzdravit bez toho doktora. Je to celé na nich. Ono je to vždy celé na nich. Ale někdy ten doktor dokáže pomoct, ulevit, ulehčit. 

Terka, jejíž diagnóza byla leukémie, a Matoosh, který se setkal s roztroušenou sklerózou, si řekli, oba, že prognózy doktorů prostě neakceptují. Že jsou dost silní na to, aby mohli pokračovat v životě dál. Ještě třeba nevěděli jak. Ale udělali tohle rozhodnutí, a spolehli se jen sami na sebe. Protože budoucnost, kterou jim doktoři nabízeli, stejně nikam nevedla. 

Nevyhnutelně museli přijmout, cokoliv jim jejich takzvaná nemoc přináší. Nakonec, co jiného jim zbývalo. V nejlepším případě však zjistili, že to není jen trest. Nemoc dokáže být příležitostí a skvělým učitelem. Matoosh našel spojitost mezi svým kdysi velmi traumatizovaným podvědomím a zdravím. Pátral, proč jeho tělo dělá věci, které zdraví lidé prostě neprožívají. Řekl si, že ten důvod někde musí být. Někde v něm. No a pak se ukázalo, že mezi jeho podvědomými traumaty a projevy nemocí, kromě roztroušené sklerózy ještě alergií a atopických ekzémů, byla souvislost. Tohle se stalo celou jeho léčbou. 

Více se o Matooshovi dozvíte na www.matoosh.cz 

Cesty ke zdraví

Soňa a Matoosh, tedy SOMA, jsou tvůrci i protagonisté podcastu, nebo chcete-li seriálu, který jsme nazvali Cesty ke zdraví.
Cesty ke zdraví jsou předně o vědomém životu. Jsou o vědomém prožívání toho, co nás potkává. Ale mnohem víc je vědomý život taky linka, způsob, nástroj, prostředek, kterým pracujeme se svými vlastními životy. A v případě Matooshe, i se zdravím.
Tento seriál není jen o roztroušené skleróze, se kterou Matoosh již mnoho let žije. Je o tom, že všechno může být příležitost, když se tak kdokoli rozhodne.
Matoosh se rozhodl, začal pracovat se svým vědomím a podvědomím. A díky tomu žije i s touto diagnózou i bez medikace, kterou příjme od svých ošetřujících lékařů většina pacientů s roztroušenou sklerózou.
Není to jen Soňa a Matoosh. V našem pořadu se příležitostně vyskytují hosté. A taktéž jste tvůrci vy sami. Naši sledující. Naše publikum. Protože komentujete, ptáte se, navrhujete a pomáháte nám vymýšlet témata, která vás zajímají.
Ať se vám líbí. 🙂


Soňa Siepaková

❤️ Zpívám vlastní písničky. Učím jógu a práci s energií. Nabízím karty a terapii.❤️ I sing my songs. I teach yoga and energy work, offer cards and therapy. ❤️