Co je to osvícení?

Co je to osvícení? Zamyšlení Soni Siepakové na různá témata, jež souvisí s online kurzy Probuzení světelného těla

Probuzení světelného těla je prožitková cesta (tj. není příliš teoretická) k osvícení (“rozsvítí se vám“, “rozzáříte se“) a vnitřní síle (stanete se neutrální, tj. svobodní, vůči energetickým, myšlenkovým a emočním vlivům jiných lidí, a svým světlem můžete zlepšovat jakékoli situace a vztahy). 

Rozhovor Soni zvědavé se Soňou učitelkou 🙂

Soni, pověz mi, jak mi probuzení světelného těla ovlivní myšlení. Minule jsi slibovala, že se mi bude žít klidněji a šťastněji, když mi budou emoce plynout díky světelnému tělu… Tak co myšlení? Stanu se soustředěnější nebo moudřejší?

Děkuji za otázku. Minule jsem myslím říkala, že když nám v těle volně proudí emoce, cítíme se víc v pohodě, i život nám jakoby harmonicky plyne. Emoce potřebují svobodně proudit. A myšlenky, ty se zas, podle Orina a DaBena, mají spontánně vynořovat a mizet, jako když v pokoji rozsvítíš a zhasneš. Nadto mají myšlenky přicházet jako kompletní informace, ne jenom v útržcích a na etapy. A neměly by se nám do nekonečna v hlavě cyklit

A proč nám myšlenky zatím přicházejí v útržcích a na etapy? 

Představ si, že je naše mentální tělo, v kurzu světelného těla se mu říká mentální vibrační energetické tělo, že se podobá rybářské síti. Nebo mřížce. Jestli jsi někdy viděla síť neuronů v mozku, tak třeba taková síť, jen velmi geometricky harmonická. A u běžného člověka bývá ta mentální síť jakoby potrhaná v některých místech, mohou tam být zauzleniny s emočním a fyzickým tělem, prázdné prostory, či hnízda s hustou koncentrací. A s takovou pocuchanou sítí se těžko přijímají komplexní, přesné informace. 

Aha. A jak se to opravuje?

Stejně jako s emocemi. Aktivací center vibračních energetických těl, jimiž kurz začíná, nám v těle postupně narůstá intenzita proudění. Krok za krokem se rozmotávají zauzlená místa, a mentální mřížka se harmonizuje stejně jako medúzovité tělo emoční. Kurz navíc obsahuje speciální meditační cesty, v nichž si představuješ, že si tu mřížku opravuješ. Stejně jako jsou součástí kurzu meditace k léčení fyzického a emočního těla pomocí energie. 

Když jsi zmínila, že se myšlenky v mysli jakoby rozsvěcují a zhasínají, připomnělo mi to pojem osvícení. To se taky často spojuje s klidnou myslí a možná s jakousi moudrostí, ne? Co to slovo znamená pro tebe? 

Já osvícení vnímám jako cestu, kdy mi do mysli vchází čím dál víc světla, které mi jakoby “posvítí” na můj život. Lépe pochopím třeba své chování nebo chování jiných lidí, mohu zareagovat vhodněji, nebo zůstat neutrální… Jako když si rozsvítíš ve sklepě plném harampádí. Když se ti “v hlavě rozsvítí”, uvidíš, co tam je, a můžeš to uklidit. 

A jestli to správně chápu, tak uklizená mysl znamená i tu opravenou mentální mřížku, která dokáže přijímat kompletní geniální nápady. To chci! 🙂 

Můžeš to mít. 🙂 A příště ti povím něco o psychologických cestách, které jsou součástí kurzu Probuzení světelného těla. Třeba o práci s pod-osobnostmi. 

Dobře. Už teď jsem zvědavá. Tak zatím ahoj!

LightBody

Probuzení světelného těla

CESTA K OSVÍCENÍ A VNITŘNÍ SÍLE
-
Základní (6-dílný) kurz Probuzení světelného těla (stejně jako pokročilé kurzy práce se světelným tělem, jejichž nabídku pro vás postupně rozšiřuji) nabízí jedinečnou cestu duchovního probuzení skrze postupné rozšiřování vědomí, založené na prožitcích a zkušenostech.
-
Kurz můžete studovat individuálně (online) v dobu, kdy se vám to hodí. Energie světelného těla můžete ochutnat i na meditačních večerech na různá témata. Aktuální nabídku najdete v sekci AKCE na tomto webu.
-
S energiemi světelného těla pracuji rovněž při Terapii s příběhem a energií, o které se dozvíte víc v sekci TERAPIE.
-
Probuďte si své světelné tělo a proměňte se v zářivou hvězdu. 🙂


Soňa Siepaková

❤️ Zpívám vlastní písničky. Učím jógu a práci s energií. Nabízím karty a terapii.❤️ I sing my songs. I teach yoga and energy work, offer cards and therapy. ❤️